Pigmentproblemen

Pigment is de kleur in de huid. Als er te veel of te weinig pigment in de huid aanwezig is, in zijn geheel of op een aantal plaatsen spreken we van pigmentproblemen. Hoewel pigmentproblemen niet pijnlijk zijn, kunnen ze wel heel zichtbaar zijn en daardoor voor sociale problemen of schaamte zorgen. 

Welke pigmentproblemen zijn er?

Zwangerschapsmasker: Dit is een tijdelijk pigmentatieprobleem waarbij vrouwen donkere vlekken in het gezicht krijgen. Zoals de naam al zegt kan het voorkomen bij zwangere vrouwen, maar ook bij vrouwen die de pil gebruiken. Na de zwangerschap of stoppen met de pil verdwijnen de problemen weer.

Ouderdomsvlekken: Deze worden ook wel levervlekken genoemd vanwege de kleur. Het is een vaak goedaardige verkleuring van de huid die optreedt als de huid veel aan de zon heeft blootgestaan. Deze komen vooral voor in het gezicht en op de handen. 

Vitiligo: Hierbij verdwijnen de pigmentcellen, hierdoor ontstaan grote witte vlekken die zeer ontsierend kunnen zijn, vooral bij een wat donkerdere huid. 

Moedervlekken: Donkere vlek op de huid die soms wat dikker is. Verbranding door de zon heeft invloed op deze moedervlekken. Veranderd deze van vorm of wordt deze groter, dan verwijzen wij altijd naar een arts. 

PIH: Post Inflammatoire hyperpigmentatie: Hierbij verkleurt de huid na een ontsteking. Deze verkleuring kan donker tot rood zijn. Mensen met een donkere huid hebben hier vaker last van. Acne is een ontstekingsvorm. Wij raden dan ook altijd een acnebehandeling aan om deze vorm van hyperpigmentatie te voorkomen.

Als u last heeft van een pigmentprobleem kan onze huidtherapeut één of meerdere van de volgende behandelingen voorstellen:

·         Chemische peeling

·         Micro-needling

·         Microdermabrasie

·         Cosmelan behandeling voor pigmentatie


Klik op de link om meer over de behandelingen te weten te komen of maak een afspraak voor een intake.Women’s Perfection – huidtherapie & schoonheidssalon
Vivaldistraat 208
2901 HC Capelle aan den IJssel
Tel: 0649893539
E-mail: info@womensperfection.nl