top of page

Acne therapie

Heeft u last van acne? Dan helpen wij u graag met onze acnebehandeling.

Normaal gesproken wordt de huid om de 28 dagen op een natuurlijke manier vernieuwd. Toch kan er sprake zijn dat het vernieuwingsproces tussendoor verstoord of vertraagd kan raken. De oorzaken hiervan zijn een

Acne huid, vette huid, huidveroudering, doffe huidskleur, pigmentstoornissen en vergrote poriën. Wilt u dit probleem graag opgelost hebben? Lees dan gerust verder of bel ons voor meer informatie.

Wij maken bij een acne behandeling gebruik van verschillende peelings in ons kliniek. Wat is een peeling precies? Een peeling lost als het ware de bovenste huidlaag op. Dit zorgt ervoor dat de juiste ingrediënten beter worden opgenomen door de huid. Het gevolgen hiervan is dat de dode huidcellen worden verwijderd en een nieuwe cel vernieuwing wordt gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat het huid flink verbeterd worden en de huidproblemen grondig wordt behandeld. De peelings bestaan uit verschillende soorten zuren namelijk, salicylzuur, trichloorazijnzuur en glycolzuur. Zo hebben deze peelings hebben allemaal een eigen werking. Afhankelijk van welke zuur een peeling bevat, bepaald hoe diep het de huid zal binnendringen

Voordelen van de peeling in het kort

 • Grondige reiniging van de poriën en de huid

 • Huidvernieuwing

 • Verwijdering van dode huidcellen

 • Afname talgproductie

 • Vermindering van acne

 • Controleert de groei van de bacteriën

 • Vermindering van roodheid en zwelling

 • Ontstekingsremmend

 • Vermindering van post inflammatoire hyperpigmentatie en littekens

 

Gratis consult

Om te bepalen welk behandeling uiterst geschikt is voor uw huid, plannen wij allereerst een gratis consult in. Tijdens een gratis consult wordt er uitgebreid over uw huidprobleem besproken en verder onderzocht. Daarnaast wordt er tijdens het gesprek uw wensen en verwachtingen besproken. Op basis hiervan zal er een behandelplan op maat worden opgesteld. Omdat wij in de kliniek gebruik maken van een hoofdpercentage van peelings mag de behandeling alleen uitgevoerd worden door professionals.

Voorzorg

Om een optimaal resultaat te realiseren is het noodzakelijk dat u zich houdt aan de tips en adviezen die uw huidtherapeut voorlegt.

 

 • Het is noodzakelijk om twee keer per dag uw gezicht te reinigen met aanbevolen producten

 • Om vlekken en littekens te voorkomen is het van belang om niet uw acne open te krabben en uit te knijpen. Dit verergert de acne alleen maar.

 • Het is belangrijk om het overmatig reinigen te vermijden met zeep en alcohol. Dit zorgt ervoor dat uw huid uitdroogt en hierdoor wordt er extra talg geproduceerd dan het nodig is

 • Om de irritatie van uw huid te voorkopen en te beperken is het van belang om cosmetica met parabenen, alcohol en parfum te vermijden

Behandeling

Allereerst begint de huidtherapeut met het reinigen van de huid. Vervolgens zullen de onzuiverheden grondig verwijderd worden. Wanneer dit gedaan is, wordt er een peeling, afhankelijk van de conditie van uw huid aangebracht op uw huid. Er kan sprake zijn van een prikkelend gevoel wanneer er een peeling wordt aangebracht maar dat is vrij normaal. Nadat de peeling goed is ingewerkt, wordt de peeling verwijderd. Hierna zal de behandeling vervolgd worden met een masker dat de huid zal kalmeren en wordt er een serum aangebracht. Dit zortgt ervoor dat het effect van de peeling wordt versterkt en de afschilveringsproces sneller opgang wordt gezet. De behandeling wordt afgerond met een crème en een zonnebescherming zodat uw huid ook beschermd is tegen de zon.

 

Duur van de behandeling

De behandeling duurt gemiddeld 45 tot 60 minuten.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de behandeling

Na de behandeling kan er roodheid van de huid optreden en kan de huid warm aanvoelen. Daarnaast kan er sprake zijn van een lichte zwelling. Dit zal vanzelf op heven. Na 3 tot 5 dagen gaat er een huidvervelling plaatsvinden en kan zeker 5 tot 10 dagen aanhouden. Het vervellen kan voor sommige personen even schrikken zijn maar het vervellen wordt gezien als een normale reactie van de huid, omdat er sprake is van een huidvernieuwing. Tijdens de huidvernieuwing worden de oude huidcellen losgelaten en komen de nieuwe huidcellen ervoor in de plaats.

Het is uiterst van belang om niet te trekken aan vervelling omdat er meer kans is op vlekken en littekens.

 

Aantal behandelingen

Voor een optimaal resultaat is het aangeraden om een kuurverband aan te gaan. Zo omvat de behandeling een kuur van 3 sessies met een tussenpoos van 2 tot 4 weken (afhankelijk van de huidconditie).  Verder is het geadviseerd om een na een aantal weken een onderhoudsbehandeling uit te laten voeren door de huidtherapeut.

Daarnaast is het van belang om thuisverzorgingsproducten te gebruiken om het gewenste resultaat sneller te bereiken.

 

Kosten (verschilt per peeling)

 • Enkel behandeling: €50 tot €75 euro

 • Kuur 3 behandelingen: €150 tot €210 euro

Vergoeding

In de meeste gevallen kunt u voor de acne behandeling in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor meer informatie of u in aanmerking komt voor de vergoeding. Verder kunt u op deze website meer informatie vinden over de vergoedingen.

 

Wilt u een afspraak inplannen of heeft u vragen over de behandeling?

Bel ons gerust via het nummer 0649893539 of per mail info@womensperfection.nl

mesopeel02_6.png
bottom of page