top of page

Littekens

Wat zijn littekens?

Littekens zijn het gevolg van huidbeschadigingen. Bijvoorbeeld na bepaalde infecties, door Acne, een trauma of na een chirurgische ingreep. Hoe groot of zichtbaar een litteken wordt hangt af van de duur van herstel. Er zijn verschillende soorten littekens, de huidtherapeute bepaalt daarom met u na de intake het behandelplan.

 

Soorten littekens

Normale littekens: Deze zijn zacht, vlak en lichter dan de eigen huid
 

Atrofische littekens: Zijn hol of ingedeukt en komen voornamelijk voor na waterpokken of acne.
 

Hypertrofische littekens: Deze zijn hard, gezwollen en vaak rood. 
 

Keloide littekens: Deze zijn hard en vaak groter dan de originele wond. (let op: deze behandelen wij niet) 
 

De behandelingen

Het hangt uiteraard af van het soort litteken in hoeverre wij deze kunnen behandelen en de zichtbaarheid kunnen verminderen.

Bij de behandeling van acne littekens moet de Acne eerst genezen zijn. Gaat het om een enkel litteken op het lichaam als gevolg van trauma of chirurgie, dan beoordelen de specialisten of een behandeling voor het corrigeren van deze littekens reëel is. De specialisten kunnen de littekens aanzienlijk verminderen, maar niet 100% verbeteren. Sommige littekens zijn na een paar behandelingen bijna niet meer zichtbaar terwijl anderen wel zichtbaar blijven maar soepeler en natuurlijker eruit zien.

Behandelingen die wij kunnen toepassen bij littekens zijn:

  • Peelings

  • Micro-needling

  • Micro-dermabrasie

  • LPG endermologie

Klik op de link om meer over de behandelingen te weten te komen bel ons voor een afspraak via het nummer 0649893539 of mail ons op info@womensperfection.nl

Schermafbeelding 2021-04-22 om 21.48.35.
bottom of page