top of page

Pigmentieproblemen

Wat is pigmentatie?

Pigmentatie is te herkennen aan de vlekken op uw huid. Pigmentvlekken ontstaat vaak op je handen, armen, decolleté maar vooral ook in je gezicht. Pigmentcellen zitten in de onderste laag van de opperhuid (bovenste huidlaag) en ontstaan door gevolgen aan zonnestraling, ouderdomsvlekken, na wondjes, acnelittekens, rond operatielittekens, hormonale invloeden (zwangerschap).

Welke pigmentproblemen zijn er?
Zwangerschapsmasker: Dit is een tijdelijk pigmentatieprobleem waarbij vrouwen donkere vlekken in het gezicht krijgen. Zoals de naam al zegt kan het voorkomen bij zwangere vrouwen, maar ook bij vrouwen die de pil gebruiken. Na de zwangerschap of stoppen met de pil verdwijnen de problemen weer.

 

Ouderdomsvlekken: Deze worden ook wel levervlekken genoemd vanwege de kleur. Het is een vaak goedaardige verkleuring van de huid die optreedt als de huid veel aan de zon heeft blootgestaan. Deze komen vooral voor in het gezicht en op de handen. 
 

Vitiligo: Hierbij verdwijnen de pigmentcellen, hierdoor ontstaan grote witte vlekken die zeer ontsierend kunnen zijn, vooral bij een wat donkerdere huid. 
 

Moedervlekken: Donkere vlek op de huid die soms wat dikker is. Verbranding door de zon heeft invloed op deze moedervlekken. Veranderd deze van vorm of wordt deze groter, dan verwijzen wij altijd naar een arts. 
 

PIH: Post Inflammatoire hyperpigmentatie: Hierbij verkleurt de huid na een ontsteking. Deze verkleuring kan donker tot rood zijn. Mensen met een donkere huid hebben hier vaker last van. Acne is een ontstekingsvorm. Wij raden dan ook altijd een acnebehandeling aan om deze vorm van hyperpigmentatie te voorkomen.

Tijdens het eerste consult doen wij een uitgebreide huidanalyse. Wij bespreken de mogelijke behandelingen. Afhankelijk van uw behoeften en verwachtingen bepalen wij de meest geschikte methode.

De behandelingen die in de kliniek worden aangeboden:

  • Chemische peeling zoals, Fenol peeling, TCA, lightening lift Image

  • Dermabrasie

  • Biopeeling

  • micro-needling

Klik op de link om meer over de behandelingen te weten te komen bel ons voor een afspraak via het nummer 0649893539 of mail ons op info@womensperfection.nl

IMG_6498.jpg
bottom of page