top of page

Oedeem

Wat is oedeem?

Oedeem is ophoping van vocht tussen de cellen van het lichaam waardoor een zwelling ontstaat. Een bekend voorbeeld is dikke voeten en/of enkels na een dag staan. Door rust en hoog leggen van uw benen zakt de zwelling weer. Maar wat als u oedeem heeft wat niet vanzelf weggaat? Er zijn drie soorten oedeem: 
 

Lymfeoedeem: Dit kan ontstaan als gevolg van beschadiging aan de lymfevaten door operatie, bestraling, trauma of ziekte. Ook kan dit aangeboren en soms erfelijk zijn 
 

Veneusoedeem: Oorzaak van dit oedeem is een verslapping van de vaten in de benen bij bijvoorbeeld spataderen of trombose. 
 

Lipoedeem: Een stolsel in het lymfestelsel waardoor weefselvocht niet goed wordt afgevoerd. 
 

Buiten het feit dat oedeem ontsierend is, kan het ook veel pijn, ongemak en vermoeidheid met zich meebrengen. Naast de standaardbehandeling zwachtelen, tapen en elastische kousen kunnen wij u de volgende behandelingen bieden om uw oedeem te verminderen of onder controle te houden: 

Klik op de link om meer over de behandelingen te weten te komen bel ons voor een afspraak via het nummer 0649893539 of mail ons op info@womensperfection.nl

IMG_6500.jpg
bottom of page