Uw huid weer als nieuw met chemische peelings

Wat is een chemische peeling?
Bij een chemische peeling wordt afhankelijk van de huid en gebruik gemaakt van zuren om de huid te behandelen. Hierdoor wordt de bovenste huidlaag verwijderd en kunnen huidproblemen worden verminderd. 

Voor wie?
In principe kunnen chemische peelings bij iedereen worden toegepast. De huidtherapeut besluit samen met u welke soort peeling het beste past, naar aanleiding van de intake die voorafgaat aan een dergelijke behandeling.

Bij welke huidklachten?
 -pigmentvlekken
 -acnelittekens
 -huidveroudering

Hoe verloopt de behandeling?
Na het reinigen van de huid wordt de chemische peeling met rustige bewegingen aangebracht op de huid. Dit kan een branderig gevoel geven. Vervolgens wordt de huid gekoeld waardoor het branderige gevoel verminderd. 
Na afloop van de behandeling voelt jouw huid strak aan en kan deze er rood uitzien. Deze roodheid moet na enige tijd weer wegtrekken.

Na de behandeling
Afhankelijk van het soort peeling zal de huid er rood uitzien na de behandeling. Dit kan van een paar dagen tot enkele weken duren. Ook kunnen er blaasjes, losse velletjes en korstjes en jeuk ontstaan. Ga niet krabben en neem als je veel last hebt weer contact op met de huidtherapeut.  

De huidtherapeut zal u adviseren om de komende tijd een speciale crème te gebruiken. Deze herstelt de huid en zorgt ervoor dat u het beste uit uw behandeling haalt. Gebruik liever geen andere producten of producten die de huid kunnen irriteren zoals scrubcrème, peeling of een huidmasker. Maak de huid schoon zoals door de huidtherapeut is aangegeven en wees voorzichtig met afdrogen van de huid. Aangeraden wordt om geen zonnebank te gebruiken tot 6 weken na de behandeling en dagelijks zonnebrandcrème te gebruiken (ook in de winter) met een factor 30 of hoger.


Women’s Perfection – Huidtherapie
Vivaldistraat 208
 2901 HC Capelle aan den IJssel
 Tel: 0649893539
 E-mail: info@womensperfection.nl